Lokacije

Na ovoj stranici ćemo Vas upoznavati sa zanimljivim lokacijama koje posjećujemo To su razne olupine brodova, podvodne špilje i ostala mjesta koja zaista vrijedi vidjeti

Ronjenje na Cresu

Cres, prekrasan otok u Hrvatskoj, pruža izvrsne mogućnosti za ronjenje. Sve ove lokacije pružaju nevjerojatna iskustva i omogućuju vam istraživanje bogatstva podvodnog svijeta na otoku Cresu.

  • Plava spilja
  • Valunski zidovi
  • Uvala Meli
  • Uvala Lubenice
  • Potopljena olupina Francesca di Rimini
FAQ

Imate dodatnih pitanja?

Dobrodošli u našu stranicu s često postavljanim pitanjima (FAQ)! Ovdje ćete pronaći odgovore na neka od najčešćih pitanja koja nam postavljate. Ako ne pronađete odgovor na svoje pitanje, slobodno nas kontaktirajte i rado ćemo vam pomoći.

ZA sve detaljnije informacije pogledajte stranicu Cjenik na našim web stranicama. Ukoliko niste pronašli cijenu koja vas zanima, svakako nas kontaktirajte putem kontakt obrasca ili nam se javite direktno na brojeve telefona.

Trajanje ovisi od vrste tečaja koji upisujete, ali minimalni broj urona je 6 kako bi se stekli minimalni uvjeti za polaganje i dobivanje certifikata.

U našoj ponudi imamo organizaciju izleta, najam opreme, discovery dive izleti. Slobodno nas kontaktirajte za sva

Cres je bio naseljen još od paleolitičkog doba. U početku je njime vladalo Rimsko Carstvo. Nakon pada Rimskog Carstva, otokom je zavladalo Bizantsko Carstvo i taj utjecaj se sačuvao stoljećima. U 7. stoljeću Hrvati su provalili na otok i ostale otoke oko njega i uspjeli opet oduzeti otok. Ali 866. godine napadnuti su od Venecije te su ge izgubili. Dugi niz godina Cresom je vladala Venecija sve dok Napoleonova pobjeda nije formirala austrijsku vladavinu na otoku, čije su skore promjene dovele opet do francuske vladavine. Nakon Napoleonovog poraza, Austrija je preuzela kontrolu nad otokom slijedećih 100 godina. Tijekom tog vremena, Cres je doživio ekonomski rast, zahvaljujući drveću maslina, kadulje i ostalih biljaka koji su postali ključ razvoja otoka.

Kada se potpisao Rapalski ugovor 1920. godine, otok je još jednom pao pod talijansku vladavinu i ostao sve do 1947. godine kada je otok, zajedno sa istarskim poluotokom vraćen Hrvatskoj.

Pogledajte malo više o znamenitostima Cresa ovdje